Na hun studie waren Mustapha, Brahim en Aziz al een aantal jaar aan het werk. Alle drie een ondernemend karakter. Alle drie geboren en getogen in Utrecht. Ze hadden het er steeds vaker over: een eigen zaak openen in Utrecht en met hun kennis en kunde een beleving creëren voor hun gasten. De droom werd steeds concreter. Ze wilden een specialty coffee bar openen. Ze verdiepten zich meer en meer in de koffiewereld. Zo’n fantastisch product. Zulke diverse smaken.
april 2021
Meet our brand new coffee machine We’re extremely happy to present you our custom made KB90 coffee machine! In 2019 we sold our location at Gruttersdijk and we would celebrate our 5 year anniversary a year later at the Oudegracht with some brand new equipment. Unfortunately, we all know what happened during that time.. because of Covid we had to change plans, which makes us extra proud that after all we still got her.🙌🏼 La Marzocco KB90 Brita ProGuard Osmose Mahlkonig E65S & E80S Mahlkonig EK Mini limited #020 Puqpress M5 Thanks to Alleborgh en Lucas When are you coming over to taste our new and improved coffees? See you soon!☕♥️
oktober 2019
Onze liefde voor koffie is de afgelopen jaren alleen maar groter geworden en dit is mede dankzij jullie. De toegenomen vraag naar onze workshops, trainingen en vragen over een eigen branderij heeft ons aan het denken gezet. Onze locatie aan de Gruttersdijk, tegenover de Korenmolen is verkocht aan @JuulsHummus. Zeker niet onbekend in de stad Utrecht met hun eerste vestiging aan de Baanstraat (Oudwijk). Zij bieden de omgeving een nieuwe manier van hummus eten gecreëerd op een leuke en toegankelijke manier. Heerlijk, vers, snel en gezond met diverse toppings. Veel succes Juuls ;-)
december 2017
Halverwege 2017 zijn we lid geworden en gestart met het “SCA” program oftewel Specialty Coffee Association. Sinds begin december zijn Denise, Mustapha, Brahim en Aziz met dank aan Liesbeth Sleijster van butterflycoffee.nl geslaagd en gaan ze als SCA Barista Professional door het leven. Een stap verder in de specialty coffee binnen ’t Koffieboontje. Zo kunnen we de aankomende periode nog meer focus leggen op ons koffieassortiment en in 2018 meer workshops bieden.
maart 2017
De ondernemers wisten eigenlijk al vrij snel dat ze ’t Koffieboontje wilden uitbreiden. In het Utrechtse hoorden zij dat het hoekpand op de Gruttersdijk vrij kwam. Vier dagen later was het begin van ’t Koffieboontje II een feit.
De tweede zaak vind je op tien minuten lopen van ’t Koffieboontje I. Het hoekpand heeft uitzicht op de korenmolen Rijn & Zon uit 1913. ’t Koffieboontje II is een lichte, open ruimte met veel ramen, een grotere keuken én een uitgebreide kaart.
september 2015
Sfeer en gastvrijheid is voor ’t Koffieboontje heel belangrijk. In de zaak is iedereen welkom. Mensen komen een boek lezen, werken, bijkletsen met vrienden en komen in het weekend samen met oma. Ze zijn de huiskamer geworden die ze wilden zijn.
In september 2015 werd het team uitgebreid om de werk- en privébalans weer een beetje te herstellen. Inmiddels bestaat het team uit meer dan tien gepassioneerde koffieliefhebbers.
februari 2015
Ondertussen konden ze in februari starten met de verbouwing. Ze wilden zes weken later open. Familie en vrienden verklaarden ze voor gek, maar dankzij hun onvoorwaardelijke steun lukte het! Die lente en zomer ontwikkelden Mustapha, Brahim en Aziz zich verder als barista’s.
Het was een sprong in het diepe en hard werken. Maar uiteindelijk leer je je belangrijkste lessen toch in de praktijk. “Je kunt je nog zo goed voorbereiden, maar wat doe je als de koffiemolen vastloopt op het drukste moment van de dag? In ieder geval blijven glimlachen...”
januari 2015
In januari 2015 kochten ze een Mirage 3-groeps van Kees van der Westen. Eigenlijk zonder enige kennis van zaken. Thuis kwamen ze tot de conclusie dat ze niet wisten hoe hij aan moest... Maar ze hadden hun passie gevonden!
Op de ontdekkingstocht in de koffiewereld, kwamen ze in contact met Bocca Coffee Roasters. Er was direct een klik met het team én de koffie. Samen met Bocca Coffee Roasters trainden ze hard om de lekkerste koffie uit de machine te kunnen halen.